8 Augustus 2019

 

Android Enterprise Recommended maakt het eenvoudiger om uw Android device te selecteren, beheren, beveiligen en biedt een future proof oplossing voor de komende jaren.

 

Met de komst van het open source besturingssysteem Android is de markt van Mobility en Auto-ID devices de laatste jaren geëvalueerd en daarmee ook de keuze voor Enterprise oplossingen gegroeid. Een overweldigend aanbod van mobiele devices is de Enterprise markt binnen gekomen met als gevolg een breed aanbod aan devices en tevens toetreding van minder gekende merken (en consumenten devices) binnen de zakelijke markt.

Reden voor Google om speciaal voor de zakelijke markt het Android Enterprise Recommended (AER) programma in het leven te roepen waarbij vereisten zijn opgesteld waar mobiele devices volgens Google aan moeten voldoen. In 2014 startte Google reeds met dit programma welke toen destijds nog bekend stond als Android for Work onder het Android Lollipop (5.0) platform. Binnen dit Android for Work werd de mogelijkheid gecreëerd om binnen dit verbeterde framework een onderscheid te maken tussen persoonlijke en zakelijke gegevens op uw mobiele device én daarnaast verbeterde beveiliging mogelijk maakte.

Anno 2019 heeft dit programma zich verder ontwikkeld tot een compleet Android programma welke zicht richt op het selecteren van future proof devices waarbij de focus meer gericht is op beveiligingsupdates, systeemupdates, performance specificaties en geïntegreerde software voor het vereenvoudigen van zakelijk mobiel gebruik zoals deployment services via QR code, NFC en Zero Touch enrollment.

Een aantal belangrijke vereisten voor robuuste Android Enterprise Recommended devices:

  • Minimale Android versie 7 én de mogelijkheid voor een Major OS upgrade naar tenminste één versie hoger (bijvoorbeeld van Android 7 naar Android 8 of van Android 8 naar Android 9). Een klein aantal toestellen binnen het Android Enterprise Recommended programma bieden tegenwoordig zelfs al de mogelijkheid voor een upgrade naar 2 versies hoger. De mogelijkheid hiertoe is afhankelijk van het feit in hoeverre de geïntegreerde chipset de Android versie ondersteund.
  • Beveiligingsupdates binnen 90 dagen beschikbaar en gegarandeerd voor een periode van 5 jaar na lanceringsdatum van het device.
  • Minimale performance (2GB RAM / 16GB ROM, 1.1 Ghz kloksnelheid van de CPU) en robuustheid specificaties (IP-54, MIL-STD-810G, 1.2 meter droptest).
  • Een professionele set aan beheerfuncties voor implementatie en management van mobiele devices. Een voorbeeld hiervan zijn (veelal kosteloos) geïntegreerde software tools voor het eenvoudig en snel configureren van een device, vooruit geïnstalleerde device agents voor koppeling naar gekende EMM oplossingen (zoals SOTI Mobicontrol), de mogelijkheid om het toestel te locken in een kiosk browser of zelfs door de devices vooral te configureren middels geavanceerde Zero-Touch enrollment.
  • Klik hier voor een volledig overzicht van de vereisten voor Android Enterprise Recommended.

Eutronix is trots dat diverse devices binnen het productassortiment zijn opgenomen in het Android Enterprise Recommended programma van Google. Bekijk hier de selectie:

               

Bent u op zoek naar vrijblijvend advies?

Neem direct contact op, we helpen u graag!